Надеждите ни в свободната борба с три медала от Държавното първенство

С три медала се върнаха спортистките по свободна борба на спортен клуб „Кърджали“, съобщи треньорът им Сюлейман Аталай. При кадетките имаме вицешампионка, сребърен медал в категория 38 кг. – Снежана Иванова. При момичетата постижение постигна Сонгюл Мехмед, на трето място в категория 44 кг. При девойките в категория 48 кг Янка Делчева е бронзова медалистка.

Явихме се с пет състезателки на Държавното лично първенство в Горна Оряховица, каза треньорът и подчерта, че първенството е от професионалната лига и като такова, е било доста силно. Провело се е на 18 и 19 януари. Доволен съм от постигнатите успехи, каза Сюлейман Аталай. Но добави, че спортният клуб представя Кърджали, професионалната борба, а няма абсолютно никаква подкрепа нито от общината, нито от бизнеса.

Трябва да имаме удобна база за тренировки. Спортистите ни се подготвят при ниски температури, нямаме нито съблекални, нито душове, направо тренират при първобитни условия, каза треньорът на спортния клуб по борба. А уж живеем в 2017-а година.

Радка ПЕТКОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини