Уволниха трима полицаи за палеж и връзки с мафията

Трима служители от системата на МВР са уволнени със заповед на директора на Столична дирекция на полицията, съобщиха от министерството.

Освободени са главен полицай Б. Я., командир на отделение в група "Охрана на обществения ред" в столичното Шесто РПУ и на полицай Б. Е. от отдел "Охранителна полиция" на СДВР, съобщиха от МВР.
Първият е обвинен за извършен опит за палеж.

Полицай Б. Е. е разследван за нерегламентирани контакти и близки отношения с криминално проявени лица – деяние, което е несъвместимо с етичните правила за поведение на държавен служител в МВР.

Третият уволнен служител на МВР е граничният полицай А. У.

Той е бил разпитван в качеството му на свидетел по дело срещу негов познат за откраднати 100 литра нафта, собственост на бургаска фирма.

Установено е по безспорен начин, че полицаят е дал фалшиви показания както при разпита на открито съдебно заседание, така и в хода на досъдебното производство.

Заради извършеното от него тежко дисциплинарно нарушение директорът на ГД "Гранична полиция" гл. комисар Красимир Петров му наложи и най-тежкото наказание – уволнение от системата на МВР.




Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини