Осмокласниците на Езиковата празнуваха Фашинг –карнавал и се поздравиха с Helau! и Alaaf!

    Спокойно, не мислете, че учениците от Езиковата са научили грешно как се пише Hallo!, просто за  немския карнавал всичко е малко по-странно.

    За пореден път възпитаниците на Езикова гимназия „Христо Ботев“ отбелязаха с лудо парти традиционния немски Фашинг-карнавал. „Петият сезон“ в Германия започва още през месец ноември, като неговата кулминация са дните от четвъртък преди началото на Великденските пости (Fetter Donnerstag) до срядата на следващата седмица (Aschermittwoch). Традиционно всички се маскират и обличат в най-различни костюми и се забавляват до полуда. Идеята на празника е чрез отдаване на всенародно веселие, хората да се отърсят от страстите си и да прогонят злите демони, за да се подготвят за Великденско пречистване.

    Водени от идеята да се забавляват, колкото може повече, напук на всички лоши неща, които се случват, осмокласниците  от Езиковата отбелязаха шумно и с празнично настроение карнавала, за който се подготвяха цяла седмица преди това. По стара немска традиция те се превъплътиха в приказни герои, известни личности шутове и царе, шейхове и принцеси. Носителите  на  най-креативните костюми получиха лакомства и грамоти за награда.  Най-младите гимназисти бяха много въодушевени  и  за случая всяка една от паралелките беше подготвила своя специална изненада.  Под звуците на немски песни те танцуваха и се веселиха и всеки клас получи отличие за изпълнението си от госпожа Чавдарова – директор на училището. С много фантазия и весело настроение учениците се забавляваха  и с различни игри, организирани от техните учители по немски език.  С голям ентусиазъм и много смях, всички щуро се надпреварваха, за да спечелят награди. В края на празника всички с ведро и приповдигнато настроение и много снимки за спомен с нежелание напуснаха Актовата зала на училището и споделиха, че празникът им е донесъл много радост и положителни емоции.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини