Паисиевци с грижа към природата,засаждат редки дървета

Следвайки музиката на сърцето, петокласниците от класа на г- жа Северина Вълчева от Средно училище „Отец Паисий“, като партньори и активни участници в проект „Екология в действие – обичаме и пазим природата“, преоткриват с душите си и сътворяват с ръцете си проектната мечта за един светъл и чист свят.

Изграденото партньорство между СУ „Отец Паисий”, Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“, НЧ „Обединение 1913”, СУ „Вл. Димитров - Майстора”, ОУ „Св. Климент Охридски” има за цел изграждане на устойчива екологична култура и възпитание на отговорно отношение към природата у младите хора.

През изминалите няколко дни средношколците участваха в практическо обучение за засаждане на аризонски кипарис и западна туя смаргд в двора на училище „Отец Паисий“. Те работиха, даваха и ще продължат да дават живот на нови дървета, за да променят с добри намерения заобикалящата ги училищна действителност. Придобитите теоретични знания предстои да приложат на практика в парковете „Арпезос - Север”, ”Горубсо” и „Простор”. Проектните дейности изграждат значими компетенции у децата за идентифициране и решаване на проблеми в околната среда от най-близкото обкръжение, формират у тях култура за устойчиво развитие на природата в родния край.

Мили деца, с неизчерпаемата жизненост на природата създавайте всеки път, когато можете, нова частица от нейната безбрежност. Пазете я, предавайте я чиста, светла и наша на всеки, докоснал света ви!

Това съобщиха от СУ"Отец Паисий"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини