Присъдиха приз „Златни ръце” на началника на хирургичното отделение д-р Александър Милчев

Изображение 1 от 2

    Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали присъди приз „Златни ръце” на началника на хирургичното отделение д-р Александър Милчев по повод 7 април – Световния ден на здравето.

    Д-р Александър Милчев е един авторитетен лекар, отдаден изцяло на медицината и на своите пациенти. През всичките тези години работи за развитието на хирургията като модерно направление в нашата медицина и в нашата болница, изтъкна директорът на болницата д-р Тодор Черкезов.

    Д-р Александър Милчев е завършил медицина през 1979 г. във Висшия медицински институт в Пловдив. Придобива специалност хирургия през 1985 г. От 1 април 1979 г. започва работа като ординатор в хирургичното отделение в болницата в Кърджали. Владее повече от 180 вида оперативни интервенции. От 2004 г. е началник на хирургичното отделение. Помогнал е за спасяването на живота на хиляди хора.

    Всички се радваме, че този приз се присъжда на д-р Александър Милчев. Искам да го поздравя от мое име и от името на всички колеги в болницата и да му пожелая здраве и много бъдещи успехи в работата му, на която той се е посветил, заяви д-р Тодор Черкезов.

    Благодаря на ръководството на болницата, че е забелязало работата на хирургично отделение, защото това, което в момента се прави, това, което се изтъква, го възприемам като една много добра оценка на хирургично отделение, на колегите, с които работя. Действително хирургичното отделение има своите успехи. Тези успехи са следствие на цялостната работа на лекарите и сестрите, каза д-р Александър Милчев.

    Д-р Александър Милчев даде отпечатък на двете си ръце върху специална глина. Паното ще бъде позлатено и поставено в къта на носителите на приза „Златни ръце” в болницата.

    Д-р Тодор Черкезов подари на д-р Александър Милчев последната книга на акад. Дамян Дамянов „Будители, наука, образование”. Той поздрави всички лекари, медицински сестри и служители на болницата по случай празника на здравните работници – 7 април. Благодари им за всеотдайния труд, който всекидневно полагат за опазване на здравето и спасяването на живота на хората. Бъдете здрави, за да може да дарявате здраве, пожела им той.

    Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави медицинските работници и служители в болницата от името на кмета по случай професионалния им празник. Пожелавам на всички вас здраве, всеотдайност, милосърдие към човешката болка и успехи в призванието да спасявате живот.

    Текст и снимки: Валери НЕДЯЛКОВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      Маргарита Момчилова
      0 0
      19:01, 7 апр 2017
      Малко е "Златни ръце"!!!Поднасям цялата си благодарност и възхищение на този Човек!Нека да е жив и здрав,много щастлив и дълго още да се радва на признателността на хората!Докторе,благодаря!
    • 2
      Па
      Пациент
      0 0
      21:34, 12 юни 2024
      Абсолютно съм съгласен.Приза ,златни ръце, е много малко от това което заслужава Д-р Милчев.Бъдете жив и здрав Докторе.Няма такъв доктор и добър човек!
    Последни новини