Две десетилетия затвор чакат Панюков

Окръжният съд в Благоевград определи за Манчо Панюков от с. Осиково постоянна мярка задържане под стража. Днес стана ясно и, че срещу убиеца са повдигнати три обвинения - за убийство по особено жесток и мъчителен начин на синовете си Иво и Еди, за палеж на чуждо имущество и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при опожаряването на къщата на Мурад Парапанов.

Вероятното наказание за стореното от Панюков, визира чл.116 от Наказателния кодекс и предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Тъй като според прокурора е налице реална опасност обвиняемия да се укрие и поради факта, че той действително се е укривал 20 часа след извършеното престъпление, както и обоснования извод, че той може да извърши и друго престъпление Роза Мавродиева бе категорична за постоянната мярка "Задържане под стража".

Мавродиева определи Панюков като агресивен и невъздържан, а от свидетелството ме за съдимост е станало ясно, че той е осъждан и наскоро е изтърпял наложеното му наказание-пробация.

По решението за мярката, съдебния му адвокат от Гоце Делчев Ирина Пелтекова заяви, че е против мярката. Според нея фактите и показанията на свидетелите, говорят за всичко друго, но не и че обвиняемият е извършил престъплението. Тя заяви в съда, че ако Панюков е искал да осуети разследването, за него не е имало проблем да пресече границата с Гърция, но не това е била целта му.

След решението на ОС в града има тридневен срок за обжалване. Самото обжалване ще бъде на 17 февруари на заседание на Софийски апелативен съд.

Стана известно, че от обвиняемия са взети дактилоскопски отпечатъци, разследването разполага и с ножа, с който е извършено престъплението.

Прокурор Мавродиева заяви пред медите, че има пряк свидетел на престъплението, дете, което в момента не може да бъде разпитано. Предполага се, че то е пострадало при пожара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини