Изпълнителният директор на НАП Мария Мургина подаде оставка

Изпълнителният директор на НАП Мария Мургина е подала оставка, научи Дарик. По-рано от Министерството на финансите отрекоха и обявиха, че тя е в отпуск. В самата агенция заявиха, че нямат подобна информация.
В неделя прокуратурата образува досъдебно производство срещу виновни длъжности лица от НАП. Преди това лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев обяви, че служители на НАП са съучастници в източване на ДДС в особено големи размери. От партията настояха финансовият министър Пламен Орешарски да отстрани Мургина от поста. От ведомството отказват да коментират казуса до изясняване на случая. Янев оповести и започнала проверка на ДАНС в приходната агенция.
Мария Мургина е назначена за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) на 7 ноември 2005 г. Тя е в системата на данъчната администрация от 1997 до 2003 г. като заместник главен данъчен директор и ръководител на проекта за изграждане на НАП. От 2003 г. Мургина е назначена за заместник изпълнителен директор на НАП.
Мургина е завършила "Управление и планиране на народното стопанство" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като има редица специализации, между които Стратегическо планиране при KPMG, SOGEMA Canada, управление на проекти при KPMG, управление на промяната при SOGEMA Canada и др.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини