Ботевци покориха национални литературни върхове

Възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали печелят призови награди на Националните литературни конкурси „Бог е любов“ и „Живеем в земята на Ботев“

          Месецът, в който честваме най-светлия празник на славянската писменост и култура – 24 май, донесе поредните добри новини за младите литературни таланти от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ - Кърджали. Симона Халтъкова, ученичка от единадесети клас, донесе поредната награда за своето училище. Тя се класира на първо място с есе на ХVІ Национален конкурс „Бог е любов“ и е единственият финалист за страната в своята възрастова група. Наградата е изключително престижна и е признание за творческия талант на възпитаничката от Езиковата гимназия в Кърджали.

          По покана на игумена на Троянския манастир „Успение Богородично“ епископ Сионий, Симона ще присъства на тържествена церемония по награждаване на финалистите, която ще се състои на 01.06.2017г. Церемонията съвпада с 95-годишния юбилей на ЕГ „Христо Ботев“ и това е още един повод за гордост за ръководството  и колектива на училището.

          Преди да бие последният училищен звънец за абитуриентите от випуск 2017, двама зрелостници попълниха училищната витрина с отличия от приключилия Национален литертурен конкурс „Живеем в земята на Ботев“- Враца. Васил Тончев спечели специалната награда на Министерството на образованието и науката  с поетичния си талант. Неговото стихотворние, посветено на великия поет и революционер Христо Ботев,  впечатли журито и заслужено нареди Васил сред финалистите. При изключително сериозната конкуренция на младите литературни таланти, абитуриентката Таня Абаджиева за втора поредна година печели поощрителната награда за поезия в своята възрастова група. Поздравленията са за тримата ботевци, покорили националните литературни върхове и техните преподаватели по български език и литература Нели Яръмбойкова  и Надежда Карагьозова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини