Коя бе най-зле облечената звезда на Оскарите

Шок и ужас в Кодак тиътър - Наградите на Академията отново се превърнаха в панаир на суетата. Скараната с модата Сара Джесика Паркър се разходи по червения килим с ефирна рокля на Диор, но дрехата в убит светлосив цвят едва ли бе правилният избор. 44-годишната звезда от "Сексът е градът" бе стегнала торса си в корсет, който грозно разкриваше мускулести рамене и напращял бюст. Добре поне, че се появи под ръка със съпруга си Матю Бродерик, за да разсее поне за миг съмненията, че се развеждат.

Модната полиция взе на мушка и Бионсе. Певицата с апетити за актриса се бе пременила в черно и златно бижу без презрамки на Армани, което обаче повече би подхождало на боливудска, а не на холивудска звезда.

Колежката й от "Училищен мюзикъл" Ванеса Хъджънс дефилира с лачен черен тоалет, който я правеше да изглежда далеч по-възрастна от нейните 20 г. Нейната наборка Мелиса Джордж пък разходи вталена бяла рокля, която се разстилаше в нещо като рибарска мрежа под коленете й.

В стремежа си да блеснат с шик и стил актрисите масово бяха копирали Пепеляшка. На приказна тематика бе и спечелилата статуетка за най-добра поддържаща роля Пенелопе Крус. Истината обаче е, че на нея й ходи всичко. В далеч по-убити цветове от нейното снежнобяло бяха издокарани Ивън Рейчъл Ууд, Джесика Бийл и Анн Хатауей.

Натали Портмън, Хайди Клум и Алиша Кийс застанаха на другия цветови полюс, дегизирани като конфети в розово и червено. Чест обаче им прави, че бяха единствените дръзнали да покажат бронзови бедра с дълбоки цепки. Единствената безспорна звезда на бала бе спечелилата "Оскар" Кейт Уинслет, която направо отвя модните напъни на колежките си с копринен модел, изпълнен в синьо и черно от покойния Ив Сен Лоран. Анджелина Джоли и Брад Пит, облечени като погребални агенти, осветиха с тъмен блясък церемонията, на която за сефте се засякоха с бившата на Брад Дженифър Анистън и новия й любим Джон Майер. Двете двойки, както винаги, успяха да се впишат елегантно и пестеливо в истеричната суета, обзела Китайския театър в Холивуд. Безхаберен опит да вдигнат нивото направиха престарелите легенди Упи Голдбърг и София Лорен, но ефектът беше обратен. Първата бе наметнала леопардова туника като Тарзан, пардон - Петкан, а сеньора Лорен - рокля, чиито орнаменти напомняха спираловидни вкаменелости от морските дълбини. С тях за първото място в класацията може да спори и ветеранката Мерил Стрийп, която се появи с рокля на Алберта Ферети в цвят на мухоморка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини