Концерт на децата от Неделното училище при манастир „Св. Йоан Предтеча” - Кърджали

Изображение 1 от 4

    93 деца и младежи – възпитаници на Неделното училище при средновековен манастир „Св. Йоан Предтеча” в Кърджали, изпълниха църковни песнопения и български възрожденски песни по време на концерт по случай завършването на учебната година по православно вероучение.

    Концертът се състоя на 1 юли в салона на Горноводенския манастир „Св. св. Кирик и Юлита”, където пристигнаха с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай всичките 110 деца, изучаващи основите на православието в Неделното училище пристигнаха  специално за събитието. 

    Техните чудесни песнопения, изпълнени с вяра, талант и родолюбие, развълнуваха дълбоко цялата публика.

    В края на представлението Високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай искрено благодари на децата за добродетелта и усърдието и за прекрасно изпълнените сложни песнопения в духа на православната традиция. Той раздаде свидетелствата за успешно завършена година по православно вероучение на всяко едно от децата заедно с малък подарък - икона на „Свв. Кирик и Юлита”, след което благослови всички за  здраве, за  духовно възрастване и утвърждаване в православните добродетели.

    В предишните 5 години неговите възпитаници представяха впечатляващи драматизации по библейски сюжети.  Но през тази година те бяха решили да покажат колко добри певци са, като изпяха по прекрасен начин сложни песнопения като „Господи, возвах”, „Благословен Еси, Господи” , „Достойно есть” и "Господи сил, с нами буди”. Втората част на концерта представи български възрожденски и патриотични песни като  „Хубава си, моя горо”, „Вятър ечи, балкан стене”, „Тих бял Дунав” и „Къде си, вярна ти любов народна”.

    Представлението бе подготвено с помощта на диригента Петя Лилянова и режисьора Русалина Майналовска.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини