Изложба-базар на ръчно изработени детски играчки реди Албена Попова

Самостоятелна изложба-базар на ръчно изработени детски играчки, декорации за дома, аксесоари за коса и дамски чанти ще нареди във фоайето пред голямата зала на НЧ „Обединение 1913” в понеделник Албена Попова. Проявата ще започне в 11.00 часа, а изделията ще могат да се разгледат до 17.00 часа.

Албена Попова се занимава с творчество още от училище, където попада в кръжока на учителката по рисуване Антония Бахчеджиева. Детската й любов за изработване на кукли и аксесоари за деца се задълбочава през годините и днес тя взима участие в изложби в София, организирани от Ваня Щерева, в Капана в Пловдив, в Мистериите на Хухла край Ивайловград и на други места.

Изделията са изработени с много любов от авторката. Като майка на две деца тя избира най-фините памучни платове в съчетание с филц за детските изделия, а пълнежът им е от силикон, което позволява лесно пране в пералнята. Детските й играчки и украсите за дома са декорирани с различни видове мъниста и разноцветни конци. Авторката не пести от времето си – може да посвети и два дни работа на едно изделие ако е с по-трудоемка техника като пачуърк.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини