Едри бизнесмени пак изскочиха от списъка със заменки

Едри бизнесмени изскочиха от поредната порция 67 замени, благословени от аграрния министър Валери Цветанов от април миналата година насам, информира в. Сега.

След започналото разследване на ДАНС в земеделието и горите за нередовни замени, министерството започна всеки ден да публикува на сайта си списъци.
От вчерашния списък се разбра, че сред фирмите, възползвали се от процедурата, е и "Главболгарстрой холдинг", чрез фирмата си "Белчин парк".

Комплексът "Белчин парк" ще бъде изграден в самоковското с. Белчин, което се намира на 12 км от Боровец, на 15 км от Паничище. "Главболгарстрой, заедно с "Екуест" и община Самоков, реализират и друг проект в същия регион: "Супер Боровец".

Замяна с държавата е направила и фирма, съдружник на медийния магнат Красимир Гергов.

Това е "Тесса енерджи", която участва като собственик в "Тесса уинд голф клуб", чийто собственик с 95% е Красимир Гергов. На 30 април 2008 г. Гергов взе със замяна и 282 декара гора край Каварна и заяви пред "Сега", че е предоставил на държавата общо 2983.845 дка на различни места.

Сделката стана с подписа на шефа на горската агенция Стефан Юруков. Бизнесменът уточни, че полученият масив е за изграждане на голф и СПА комплекс "Тракийски скали", който се намира край каварненското с. Божурец.

Замяна е направена и от "Омега агро инвест".

Това е един от фондовете, специализиран в търговията със земя, който е собственост на "Винпром пещера".

С други две сделки земя е дадена и на "Витис агро", зад което стои Винпром Ямбол.

Сделка с държавата е направила и фирмата "ИСМ - 91- Иса Сали", собственост на Иса Сали Феим, занимаваща се с растениевъдни услуги. Замени са направили и общините Сандански, Тунджа и Бяла Слатина.




















Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини