Откриха прострелян топ адвокат във Велико Търново

Топ адвокатът Петър Лупов е намерен мъртъв в личния си автомобил "Опел" в гаража на ул. "Елин Пелин" във Велико Търново, съобщи Стандарт.

Адвокатът живее в съседната кооперация и трупът му е бил открит около 10 ч. тази сутрин от случайно минаващи комшии.
Съседите видели, че вратата на гаража е отворена, колата била вътре и не е излязла, както обикновено всяка сутрин. Лупов бил на предната седалка мъртъв.

По предварителна информация, която полицията отказа да потвърди, адвокатът е застрелян. На мястото на убийството има повече от 30 полицаи, както и всички шефове на дирекцията.

На 18 юли 2008 г. адвокатът беше нападнат в кантората си на ул. "Васил Левски" в центъра на старата столица. Тогава неизвестен мъж влезе в кантората на адвоката и започна да го удря с метална тръба по главата и гръдния кош, след което заби нож в ръката му и избяга.

По-късно колата на Лупов беше опожарена. По двата случая няма задържани или заподозрени.

Председателят на адвокатската колегия във Велико Търново адвокат Иван Няголов коментира тогава, че полицията не е направила нищо поне, за да потърси човека, подпалил колата на адвоката.

Още тогава излезе информация, че неуредени финансови взаимоотношения са най-вероятният мотив за двата случая.

Петър Лупов нашумя в старата столица с поредица от хонорари на обща стойност около 600 хил. лева, от дела свързани със защитата на великотърновското ВиК дружество. Сред клиентите на Петър Лупов и неговия колега Пламен Луков бяха и акционери на бившата "Тракиябанк", предявили искове към вече бившата банка ДЗИ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини