Първо брак с богат италианец, после проститутка

Престъпната група, извършвала трафик на жени с цел сексуална експлоатация е разкрита при акция на служители от ДПОТП при Главна дирекция " Криминална полиция". Операцията е извършена със съдействието на Столична окръжна прокуратура и Националната следствена служба, съобщиха от МВР.


Задържани са двама мъже М.П. /46 г./ и П.А. /40 г./, на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и трафик на хора. Разследването е проведено паралелно с оперативния отдел на карабинерите в гр. Удине и специализираната прокуратура "Антимафия" в Триест.

По време на акцията е установена и 46-годишна жена, обявена за национално издирване с цел екстрадиране в Италия. По информация на италианските власти Р.И. е издирвана за нарушаване на закона за чужденците и трафик на хора. Извършени са претърсвания в домовете им в Костинброд, гр. Божурище и с. Петърч и оттам са иззети документи и вещи, свързана с тяхната престъпна дейност.

По данни, събрани до този момент, участниците в престъпната група набирали жертвите си от различни региони в България. Те обещавали на младите момичета - част от тях непълнолетни, и на техните родители уреждане на брак с богати италианци и по-хубав живот. При пристигането си в Италия ги предавали на членове на криминалната структура, които постоянно пребивават там или на територията на други страни от ЕС. След това жертвите били принуждавани да проституират, да извършват джебчийски кражби и кражби по домовете.
Във връзка с разследването в Италия са издадени Европейски заповеди за арест на 11 български граждани.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини