Пролетта идва с много дъжд

Край с капризите на Баба Марта. Пролетта вече пътува насам, обещават метеоролозите. Още в петък ще усетим първия полъх на най-хубавия сезон, информира Стандарт, позовавайки се на TV-met.

Утре ще се радваме на слънце и температури между 9 и 14 градуса.
Истинската пролет обаче ще ни изненада през уикенда, издават синоптиците. Затова - стягайте багажа и хуквайте на пикник още в събота. Ще бъде слънчево над цялата страна и ще подухва топъл южен вятър, прогнозира метеорологът Симеон Матев. Термометрите пък ще сочат между 13 и 18 градуса.

Хубавото време ще ни радва чак до вторник.

Максималните температури на места ще скочат над 20 градуса, прогнозират от TV-met. На юг дори ще усетят полъха на лятото. Термометрите в някои градове ще заковат на 23-24 градуса. Софиянци обаче ще трябва да си носят чадърите следващата седмица.

"Въпреки високите температури в Западна България може да превалява за кратко", предупреждава Симеон Матев. Сериозни дъждове обаче не се очакват - поне до вторник.

За жалост лошото време ще напомни за себе си още в сряда и четвъртък. Очакваме захлаждане и по-сериозни превалявания в цялата страна, обясняват метеоролозите. Студове обаче няма да има.

"През април максималните температури няма да падат под 10 градуса", обещава Симеон Матев. Въпреки това синоптиците се застраховат - времето е непредсказуемо, ако в името на месеца има "р".

"Всичко е възможно, дори - 20 см сняг през април", предупреждава Симеон Матев. Но смята, че зимата вече е нанесла последния си удар с вчерашния сняг.

Баба Марта ще отнесе големите студове със себе си. Но чадърът ще ни остане ценен спътник и през целия април. Температурите няма да са ниски, но валежите ще са чести, не крият синоптиците.

На пролетния дъжд ще се радват най-вече столичани.

В планинските райони също редовно ще вали. По-влажното време ще се задържи и през май и юни. Идеално за море ще е през юли, сочат дългосрочните прогнози на метеоролозите. Тогава времето ще е най-топло и сухо. За лош късмет на политиците, които се стягат за избори в първата седмица на юли.

Почитателите на юнското море обаче не бива да се отчайват. През първия летен месец също ще има идеални дни за плаж, обещават синоптиците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини