Мехмед направи самопризнания за убийството на Дамла, момчилградчани искат линч

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред журналисти, че 25-годишният Мехмед, заподозрян за убийството на Дамла от Момчилград е направил самопризнания. „От 16,30 ч. тече разпит пред съдия. Предстои следствен експеримент. Мъжът се е укривал“, каза още Цацаров.

Снощи  пред блока, в който беше убита малката Дамла са се събрали

70-80 души, които искат линч за братовчед ѝ Мехмет.  Те очакват той да бъде доведен за следствения експеримент. Наложи се началникът на Районното управление на Момчилград да пристигне на място и да обясни на множеството разгневени момчилградчани, че следствен експеримент тази вечер няма да се проведе. Въпреки това, хората стояха и чакаха пред блока.

Все повече момчилградчани искат линч за младия мъж, който  направи самопризнания за престъплението.

„Особняк е, незабележим.

Преди време работеше в офис на мобилен оператор, а сега в града се говори, че е започнал работа във фабриката, в която работи и леля му – майката на Дамла“, разказа местен жител. Момчилградчани питат защо тя не е казала още първия ден, че племенникът й има ключ от жилището ѝ.

След като събралите се младежи отказаха да се разотидат, служители на реда преградиха с ограничителна лента пространството на входа на блока.

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация.

Убиецът на Дамла се държал неадекватно още в болницата,

Информират медии, позовавайки се на информация от очевидци. „Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в Спешна помощ в Момчилград, Мехмет се държа неадекватно. Полицаи го извикаха, но не остана повече от 3-4 минути, започна да се превива и да твърди, че му е лошо и излезе навън“, разкриват свидетели на случилото се. По-късно отново бил издирен, за да даде показания.

Мехмет неведнъж е оставал сам с братовчедка си. „Той е племенник на Садет, помагаше й в гледането на детето. Често сме го виждали с малката Дамла навън, извеждаше я на разходка“, твърдят други източници.

Убиецът живее в апартамент в района на автогарата, на около 700-800 метра от блок "Слава", в който беше домът на 7-годишната Дамла.

Тялото на 7-годишната Дамла бе открито от майка й в дома им в Момчилград на 17 декември.

 В апартамента в центъра на родопския град разследващите направиха следствен експеримент, като на мястото бе доведена и майката на момиченцето. Тя е задържана с обвинение за оставяне бeз надзор на малолетно лице.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини