Преди важния мач с Кипър: Мъри оставя Божинов на пейката, Топузаков сменя Томашич

България и Кипър ще излязат тази вечер на стадион "Васил Левски" от 18:00 часа в решителна и за двете национални формации квалификация за Мондиал 2010 в ЮАР.

Една от неизвестните преди двубоя бе включването на нападателя на Манчестър Сити Валери Божинов, който нееднократно изрази желанието си да играе тази вечер.

В крайна сметка селекционерът Станимир Стоилов не иска да рискува и най-вероятно ще го остави резерва. Най-вероятно обаче Божинов ще получи шанс да се включи в мача след почивката.

Очаква се Мъри да пусне същия състав, с който почна и срещу Ирландия в Дъблин, като на мястото на контузения Живко Миланов ще играе Радостин Кишишев.

Така тази вечер българският тим се очаква да излезе с Димитър Иванков като титуляр на вратата. Пред него в отбраната се очаква Елин Топузаков да смени Игор Томашич и да играе в двойка с Илиян Стоянов като централни защитници. Другите в отбрана са Станислав Манолев и Радостин Кишишев.

Централната двойка защитници Стоянов и Томашич бяха критикувани заради грешката си, от която стана голът на Ричард Дън в предишния мач с Ирландия. В халфовата линия отново се очаква да играе Димитър Телкийски.

До него ще бъдат още капитанът Стилян Петров, Станислав Ангелов и Благой Георгиев. Зад изнесения напред централен нападател Димитър Рангелов ще бъде Ивелин Попов.

И двата отбора имат по четири точки в класирането на нашата осма група и ще се опитат за запазят шансовете си да се доберат до бараж. Двата съперника, които ще мерят сили в столицата ни днес, се надяват на подходяща развръзка и в другата важна среща от групата между ирландците с италиански треньор и "Cкуадра адзура".

Националите ни са 27-ми в ранглистата на ФИФА и са далеч по-напред от конкурента си, който заема 84-то място в класацията на световната футболна централа. Букмейкърите отдават предпочитанията си на българския отбор, а статистиката сочи, че "лъвовете" играят успешно срещу футболистите от "Острова на Афродита". За Станимир Стоилов, който с равния резултат в Дъблин върна надеждите ни за класиране, се появи още една неприятност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини