Кръчмарски сметки за световното

След победата срещу Кипър с 2:0 в София началниците на БФС и спортно-техническият екип на националния тим наплюнчиха моливите и го удариха на сметки.

Преди мача с Кипър Наско Сираков каза да не се правят сметки без кръчмар, тъй като съперникът е силен тим. Първите три точки в кампанията вече са факт и заедно с четирите от предишните мачове оставиха България поне на хартия в сметките за второто място в групата. Нямаме шансове за директно класиране на световното през 2010 г., но при благоприятно стечение на обстоятелствата можем да се промъкнем до бараж срещу съперник, заел второ място в някоя от другите групи.

В момента тимът на Мъри Стоилов изостава на 5 точки от Ирландия, с чийто тим се състезава за второто място. България има още пет мача, ирландците - четири. За да ги изместим, трябва да спечелим поне четири победи в оставащите пет мача с Ирландия, Черна гора и Грузия в София и като гости на Италия и Кипър.

В такъв случай ирландците ще се нуждаят от поне 8 точки от четирите си мача с Италия и Черна гола в Дъблин и срещу Кипър и България като гости. Най-добрият вариант за нас е тимът на Джовани Трапатони да загуби от България и Италия. Кипър също изглежда отбор, който може да вземе точки от Ирландия в Никозия.

Ако България и Ирландия завършат с равен брой точки, второто място ще бъде присъдено на отбора с по-добра голова разлика. При еднаква голова разлика се вземат предвид повечето вкарани голове. Едва след това влизат в сила резултатите между двата отбора в квалификациите, головата разлика от двата мача помежду им и повечето вкарани голове. При абсолютно равенство заелият второ място се определя чрез жребий.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини