ЦСКА с мераци за нов стадион по подобие на "Алианц Арена"

Новите собственици на ЦСКА от "Титан" имат решение на проблема с "Българска армия". Благодетелите на "червените" ще си спестят стотици хиляди левове за проект на спортен комплекс, ако получат стадона на концесия, написа sportal.bg.

Причината е, че най-богатият българин Васил Божков, който допреди три години финансираше клуба, разполага със скъпите чертежи на видни столични архитекти. Когато шефът на "Нове Холдинг" предаде властта в ръцете на Прамод Митал и респективно на Александър Томов, проектът останал в Борисовата градина.

Готовата идея на Божков включва изграждането на уникален комплекс, а новият стадион според предвижданията е умален модел на германския дом на Байерн (Мюнхен) "Алианц Арена".

"На спортние бази на ЦСКА може да се направят чудеса и хората да идват с кеф на мачове. Знаете обаче, че проблемът е концесията и срокът на отдаването й. Имаме ли държавно разрешение, всичко ще си дойде на мястото. Трябва да върнем хората на трибуните и това е един от начините - с красив стадион и модерна база", обясниха от администрацията на шампионите, предаде "Тема Спорт".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини