Хванаха заподозрян за двойното убийство в София

В 3 часа тази нощ в Перник е задържан заподозрения като извършител на двойното убийство от събота, когато пред дискотека "Соло" на ул. "Позитано" в София смъртоносно бяха наръгани с нож Кирил Въжаров и Васил Александров.
Задържаният е 24-годишният Ивайло Тодоров от София, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници. Тодоров не е криминално проявен.
Предстоят разпити и процесуално-следствени действия по доказване на деянието, съвместно със Софийска градска прокуратура.
Бащата на 21-годишния Кирил Въжаров е убеден, че ако е имал секунда време, синът му е щял да предпази и другите момчета от нападателя. Той е бил силен, спортист.
"Тази подлост не мога да си я обясня - трима души да ги наръгаш в гръб", каза Михаил Въжаров пред Нова ТВ, предаде БЛИЦ.
Мъжът потърсил медиите, защото в скръбта си изпитал и огромно възмущение от тиражираните информации за криминални прояви на пострадалите.
За приятеля на Кирил - Васил Александров, който е вторият убит, Михаил Въжаров каза: "Васко беше едно прекрасно дете, усмихнат, лъчезарен. Бяхме заедно на трибуните на мача за световното първенство преди седмица". Въжаров не се познавал още с родителите на Васил, чул се само с другия баща по телефона - "Човекът няма думи какво да каже".
"Кирил беше мъж на честта, така сме го възпитали с майка му, така е научен и от възпитанието в спортния си клуб "Славия", той дори не знае къде е районното да си смени парспорта", категоричен е бащата на убития национал по хокей.
Бащата на хокеиста вярва, че следователите ще си свършат работата и ще заловят убиеца, но какво ще стане после в съда не знае. Наказанието трябва да е максималното по закона, смята той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини