БСП видя добър знак в дъжда на 1 май

Ние можем и ще спечелим изборите за Европейски парламент, заяви министър-председателят и лидер на БСП Сергей Станишев по време на първомайското си приветствие на митинга в Борисовата градина.
По думите на премиера изборите за европарламент са първият тур по отношение на изборите за национален парламент през юли, предаде "Фокус". Днес вали дъжд, което осигурява добра реколта за българското земеделие, а на нас ще ни върви по вода, каза още Станишев. Сергей Станишев подчерта, че през последните четири години БСП е водила ефективна икономическа политика и е постигнала реални резултати. По думите му изминалите години са безценен опит и доказателство, че левицата може да се справи с всички трудности. Той допълни, че трудностите не са били малко, но резултатите са добри – членство в Европейския съюз, икономически ръст, по-високи доходи. „Извървяхме този път благодарение на вашето доверие, вашата подкрепа. С тази сила може да преодолеем всички трудности", каза Станишев. Той подчерта, че БСП и Коалиция за България заедно с подкрепата на хората може да изведе България от „бурните води на икономическата криза".
България няма право на импровизации с власт, на шегички и хленчене, че някой не си е свършил работата, изтъкна Румен Овчаров в привествието на митинга. БСП е отговорната партия, която може да преведе страната през икономическата криза, добави той.
За първи път вали дъжд на първи май, каза Овчаров, и подобно на Станишев отбеляза, че това това е добър знак, че БСП ще спечели убедително предстоящите избори, предаде БТА.
Въпреки дъжда за празника за 1 май и левия печат в Борисовата градина се събраха над 1000 души. Автобуси със симпатизанти на БСП от Враца, Пазарджик и други градове от страната продължават да пристигат. Засилено е полицейското присъствие в района. Трафикът не е затруднен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини