Новата рожба на Дан Браун - "Ангели и демони", вече е на екраните

Световната премиера на филма "Ангели и демони" по трилъра на Дан Браун се състоя в Рим, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. На нея присъстваха писателят Дан Браун, режисьорът Рон Хауърд, актьорите Том Ханкс и Юън Макгрегър.

Мястото на премиерата не бе избрано случайно. Действието в лентата се развива предимно във Вечния град.

Това е втори филм по бестселър на Дан Браун. Първият бе "Шифърът на Леонардо".

Най-възрастният епископ в света - монсиньор Антонио Розарио Менона, на 103 години, подаде съдебен иск срещу филма по бестселъра на Дан Браун "Ангели и демони".

Според в. "Кориере дела сера" епископът е повдигнал обвинение заради "оклеветяващото, обидно и хулителско съдържание" на лентата. Според адвокатите на епископа Джачинто Канцона и Ана Орекьони техният клиент е останал дълбоко потресен от съдържанието на романа на Дан Браун и от идеята той да бъде пресъздаден във филм.

Искът на монсиньор Менона е бил представен в прокуратурите на Рим и Потенца и се предявява към "всички евентуални виновни, участвали в реализирането, продукцията и разпространението в Италия на филм, който не е забранен за малолетни".

Филмът, разказващ за интригите във Ватикана, според съдебния иск, е "голяма и тежка заплаха за психическото здраве и равновесие на малолетните".

Епископ Менона призова всички епископи на Католическата църква да повдигнат подобни обвинения и в собствените си страни.

Предполагаемите престъпления са за охулване на религията, публикуването на срамни сцени, оклеветяване.

Филмът "Ангели и демони" на режисьора Рон Хауърд ще излезе по италианските кина на 13 май.

Първият филм по романа на Дан Браун - "Шифърът на Леонардо", също предизвика гнева на Ватикана. В него се твърди, че Исус е бил женен за Мария Магдалена и е имал деца от нея.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини