Прекъснат е път Е-79 при Кресненското дефиле

Поройните дъждове, изляли са днес следобед причиниха сериозни свлачища, които затвориха път Е-79 при Кресненското дефиле.

Пътят е прекъснат. Не ясно още дали мостът на реката, се е изместил в следствие на земетресението или на падналите маси пръст и камъни. Движението първоначално е било пренасочено през Поле - Брежани - Стара Кресна и Кресна, но това е почти невъзможен път за големи камиони и ТИР-ове. Затова от КАТ препоръчват пренасочване по маршрут Симитли - Разлог - Банско -Гоце Делчев - Илинден.

Не по-малко от 3-4 часа ще са нужни за пускане на трафика в поне едната посока през Кресненското дефиле, това съобщиха от Областно пътно управление - Блгоевград, съобщиха от НАПИ. Преди около 30 мин от дежурните на ОПУ - Благоевград е получен сигнал за стурване по път Е-79 Благоевград – Кулата. Точното място на срутването е в началото на Крененското дефиле (Благоевград – Кресна).

Около 19 часа и 15 мин 6-7 хиляди кубически метра са затрупали пътното платно в двете посоки. На място веднага е изпратен екип с техника за почистване. Причината за срутването е силна буря придружена с обилен дъжд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини