"Нощ в музея 2" изпревари конкуренцията

Филмът "Нощ в музея 2" зае първо място в бокс-офис класацията в Северна Америка, изпреварвайки "Терминатор: Спасение", четвърти филм от поредицата, съобщиха световните информационни агенции.

Продължението на прочутия филм от 2006 г. с Бен Стилър в главната роля донесе на създателите си през премиерния уикенд по кината приходи в размер на 53,5 млн. долара.

От своя страна другата дългоочаквана лента "Терминатор: Спасение" с Крисчън Бейл реализира 43 млн. долара от продажбата на билети през уикенда и не успя да повтори успеха на третия филм за Терминатора, който през премиерния уикенд донесе на създателите си 44 млн. долара. Да припомним, че "Терминатор: Спасение" се завъртя по кината в САЩ и Канада с ден по-рано, отколкото "Нощ в музея 2" - от 21 май.

Като цяло, ако се имат предвид и четирите му дни, откакто е на екран, лентата е спечелила общо 56,4 млн. долара. Общият резултат е по-добър от този на основния конкурент.

На трета позиция е фантастиката "Стар трек" с 22 млн. долара. От появата си по кината досега той е донесъл на създателите си 184 млн. долара.

Филмът "Ангели и демони" по бестселъра на Дан Браун "Шестото клеймо", който през премиерния си уикенд по кината миналата седмица бе начело в бокс-офис класацията в Северна Америка с 48 милиона долара от продажбата на билети, сега е с приходи от 21,4 млн. долара.

В лентата главната роля е поверена на Том Ханкс. Досега за 10-те дни, откакто е на екран, приходите от лентата са в размер на 81,5 млн. долара. За същия период "Шифърът на Леонардо" бе с 136,5 млн. долара постъпления от продажбата на билети.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини