Пир по време на траур! МВР шефове и общественици празнуват след трагедията в Ямбол

В деня на Национален траур висши полицейски ръководители празнуват в центъра на София рожден ден на свой колега.

Възмутени граждани алармираха медиите и различни партии, че ръководството на МВР и висши полицаи се веселят в заведение "Континентал плаза" в деня на национален траур, обявен с постановление на МС.

Премиерът Сергей Станишев и министрите се обърнаха официално "с настоятелна молба към всички граждани и към политическите партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви". Въпреки това траурът бе нарушен от държавни служители.

В момента на получаване на сигнала депутатите от партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, Димитър Абаджиев и Нено Димов се отправиха заедно с представители на медиите към въпросното място.

Тримата народни представители заедно с репортерите видяха с очите си шумен купон с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич. Пред ресторанта бяха служебното "Ауди" на Михаил Миков заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове.

На празненството присъстваха и Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Николай Гигов и Валентин Михов.

Повод за скандалния гуляй е рожденият ден на Стефан Рангелов, шеф на дирекция "Контрол на общоопасните средства" на МВР.

В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР-началници - шефът на Гранична полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата.

Музиката се чуваше и на вън от заведението – "Континентал плаза" до Националния дворец на културата. При появата на журналистите гостите започнаха да нервничат. Пред репортери рожденикът обясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане, да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни, с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги".

Това заяви пред заведението "Континентал плаза" рожденикът Рангелов. В заведението бяха още Таньо Киряков, Мария Гроздева, Бранимира Цветанова – шеф на стрелкови клуб "Левски".

"Аз съм един от тези деца – минал през много изпитания в живота тези 50 г., бил съм в няколко сиропиталища, домове - тези деца, за които се грижа постоянно", каза още Рангелов.

"Нека не правим ПиАр-кампании за неща, които са чисто благородни, призова рожденикът. Ние сме съпричастни с всичко, което се случи с тези хора, участвали сме в спасителни операции. Няма разумен човек, който да не е съпричастен към тази трагедия, която се случи, но това е организация, направена от месеци", визираше той отбелязването на рождения си ден.

От РЗС призоваха "Станишев поне този път да постъпи решително. Убедени сме, че вътрешният министър няма да подаде оставка, а висшите полицаи ще упрекнат РЗС и гражданите, които се възмутиха от този цинизъм. Призоваваме обществото този път да бъде непримиримо към тези, които пируват върху кръвта на 16 невинни българи, станали жертва на безхаберието и корупцията, символ на управляващата тройната коалиция".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини