"Здрач" обра наградите на MTV. Леджър с пореден приз

Вампирската история "Здрач" спечели пет награди на MTV, но най-запомнящият се момент от шоуто бе предизвикан от комика Саша Барън Коен, който "кацна" с главата надолу в скута на рапъра Еминем, предаде Ройтерс.

"Здрач" бе отличен в пет категории - за най-добър филм, най-добра екранна целувка (Робърт Патинсън и Кристин Стюарт), най-добър екранен бой (Робърт Патинсън и Кам Жиганде), най-добра актриса (Кристин Стюарт) и най-успешен пробив на актьор (Робърт Патинсън).

Призът за най-добър актьор бе присъден на Зак Ефрън за "Училищен мюзикъл 3".

В категорията за най-добър злодей бе отличен Хийт Леджър в "Черният рицар". За ролята си на Жокера австралийският актьор, който почина през януари 2008 г., спечели посмъртно и най-престижното отличие в света на киното - наградата "Оскар", припомня агенцията.

Отличието за най-добро изпълнение в комедия бе връчено на Джим Кери за "Навитакът".

Наградата за най-успешен пробив на актриса бе присъдена на Ашли Тисдейл за "Училищен мюзикъл 3".

Парчето "The Climb" от "Хана Монтана: Филмът" в изпълнение на Майли Сайръс бе избрано за най-добра песен от филм.

Предварително бе обявено, че специалната награда "Generation" се присъжда на комика Бен Стилър.

Лентата "Беднякът милионер", която беше с шест номинации за филмовите награди на MTV, не спечели нито едно отличие.

Водещ на шоуто в амфитеатъра "Гибсън" бе комикът Анди Самбърг. Най-запомнящият се момент на вечерта се оказа случилото се между комика Саша Барън Коен и рапъра Еминем.

Коен се появи в залата, окачен на въжета и покрит с пера, за да рекламира новия си филм "Бруно". В лентата Коен се превъплъщава в образа на австрийски моден дизайнер с хомосексуални наклонности. "

Прелитайки" над публиката комикът размахваше "криле" и пееше "Аз съм Бруно. Аз съм гълъб на мира".

В един момент Саша Барън Коен се преобърна с главата надолу и "кацна" в скута на Еминем. Рапърът побесня от гняв и заедно с охраната си напусна шоуто.

Вижте какво се случи тук!

За разлика от "Оскар"-ите, с които се отличават предимно драми, подходящи за възрастна публика, филмовите награди на MTV са насочени предимно към по-младата публика и отдават дължимото на екшъни, фентъзи и комедии.

Победителите в отделните категории се избират чрез гласуване от зрителите на MTV и получават статуетка "Златна пуканка".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини