Държавното първенство по ориентиране за 12-18 г. стартира в Минерални бани

    Държавното първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки -12-18 г. и ветерани, и Купа „Минерални бани“ за мъже и жени „елит“ стартираха днес в курортното селище.
     
    Организатори на надпреварата са Българска федерация по ориентиране, КСО „Компас-1994“ – Хасково. Тридневното състезание се провежда със съдействието на Община „Минерални бани“ и на Община „Хасково“. Главен съдия е Николай Стилев.
     
    В 14 часа днес в Баните стартира спринтът. Теренът, който изминават състезателите е равнинен до средно пресечен, като по-голямата му част е в самото селище.
     
    При ветераните участва и председателят на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас1994“ Тодор Стратиев.
     
    Един от първите, които пресякоха финалната линия беше Ивайло Мъндев от СК „Сини камъни“-Сливен. Той се състезава във възрастовата категория на 14-годишните.
     
    8-те пункта по днешното трасе от 1,2 км. той измина за 11, 27 минути.
     
    За първи път е в Минерални бани. За трасето разказа, че е било доста интересно, защото по него е имало уловки. „Доста от оградите по маршрута не можеше да бъдат прескочени и трябваше бързо да съобразя откъде да ги заобиколя.“
     
    Ивайло тренира от петгодишен. По ориентирането се е запалил покрай по-големия си брат. Не би заменил този спорт с никой друг, заради разнообразието, което му предлага като предизвикателства на всяка тренировка и състезание, и практическите умения, които развива в него.
     
    А по повод съобразителността, опитният оринтировач Митко Митев от „Чумерна“-Твърдица, който се състезава при мъже 55 г. казва: „ В ориентирането бягаш толкова бързо, колкото бързо мислиш“
     
    Утре е стартът на дълга дистанция, който ще е край с. Сърница, а в неделя в местността край бившия ТЕЦ в Хасково е щафетната надпревара,  за ветераните състезанието е за средна дистанция.
     
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини