Седем медала за младежите и ветераните от Хасково от Националното по ориентиране

Изображение 1 от 5

    Седем медала общо завоюваха състезателите на хасковския Спортен клуб по ориентиране „Компас-1994“ на Държавното първенство за деца, юноши и девойки -12-18 г., и ветерани. 

    Тридневната надпревара се проведе от петък до неделя на териториите на Минерални бани и Хасково. В последния ден се състезаваха щафетите на терен край Хасково в четири възрастови групи при младежите.

    Хасковските деца участваха с 5 щафетни отбора, като най-добре се представиха 10 –годишните: Христо Димов, Никола Делчев и Даниел Йорданов в групата до 12 години, класирайки се на трето място от 22 отбора. Това е трето призово място за тази щафета, след двете дисциплини -ски и колоориентиране.

    Записвайки четвърти места малко не достигна на момичетата от хасковската щафета до 14 години и до 18 години, за да бъдат сред призьорите.

    Щафетата на Хасково при 14 -годишните момчета остана шеста.

    В състезанието при ветераните на средна дистанция  Росица Гаргова стана втора при 45-годишните, а Емине Хасан завоюва бронзово отличие за Хасково при 50- годишните.

    Така със спечелените медали от предишните дни на надпреварата равносметката на отличията за „Компас-1994“ е седем. При ветераните мъже-45 години с трето място е Николай Попов, при жени -45 г. Росица Гаргова е на второ и трето място в спринта и дългата дистанция, а председателят на КСО „Компас-1994“-Хасково Тодор Стратиев е с бронзов медал в категорията над 75 години.

    Организатори на надпреварата са Българска федерация по ориентиране, КСО „Компас-1994“- Хасково, със съдействието на община Хасково и община Менерални бани.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ne
      nelicha - нелича
      3 0
      01:37, 14 сеп 2020
      Това е безпрецедентно . Не се споменава никаде , кои са другите участници в състезанието .А само "компас - 1994" . Това е нарушение на журналистическата етика . Е нали сме на 111-то място . Пък е и провинциална медия . За това можели да им се прости .
    Последни новини