"Мама Мия!" победи "Титаник" във Великобритания

Киноверсията на мюзикъла "Мама Мия!" е най-касовият филм, даван във Великобритания. По приходи от продажбата на билети той изпревари "Титаник", съобщи агенция Блумбърг, като се позова на данни на Британския съвет по кинематография (U.K. Film Council).

Данните се съдържат в годишния отчет, подготвен от съвета. По данни за 2008 г. "Мама Мия!" е донесла на създателите си от продажбата на билети във Великобритания 69,17 милиона британски лири. "Титаник", който бе пуснат на екран през 1997 г., е с приходи от 68,5 милиона лири. 

На второ място в британското киноразпространение през 2008 г. е поредният филм за Джеймс Бонд "Спектър на утехата" с 51 млн. лири. На трето е "Черният рицар" с 48,69 милиона лири. 

Делът на Великобритания в общите приходи от продажбата на билети за филми по света е 14,9 процента. Година по-рано той е бил 12,4 процента. Според Британския съвет по киноразпространение 2009 година ще бъде не по-малко успешна. 

Очаква се с най-големи приходи да е лентата "Беднякът милионер", спечелила основните награди "Оскар", а също "Хари Потър и Нечистокръвният принц", който вече постави не един рекорд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини