Костов поема контрола на ДАНС

Председателстването на комисията за контрол на ДАНС да започне от най-малката по численост група в парламента, решиха депутатите. Предложението бе направено от Синята коалиция.

Тази комисия както и комисията за борба с корупцията, се председателстват на ротационен принцип без представители на ГЕРБ в нея. От Коалиция за България възразиха на това предложение. Според Мая Манолова е правилно председателстването да се извършва в обратен ред, тоест първа да поеме председателстването най-голямата парламентарна група, която е представена в комисията.

След гласуване бе прието предложението на Синята коалиция.
Това означава, че председателстването на комисията ще започне от РЗС, които предложиха за техен представител в комисията Яне Янев. Янев обаче направи отвод на възможността той да председателства комисията, тъй като той вече е избран за член на комисията за борба с корупцията. Според Правилника за работа на Народното събрание един народен представител не може да председателства две комисии. Така пръв председателското място ще заеме Иван Костов, който беше предложен от Синята коалиция.

Останалите членове в състава на комисията са: от Коалиция за България Димитър Дъбов, от "Атака" – Волен Сидеров, от ГЕРБ - Иван Иванов и от ДПС – Камен Костадинов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини