Половината осмокласници полуграмотни. Преглед на националния печат

Сега": Симеон Дянков: Финансовото положение е по-страшно от очакваното

Има 11% разлика, между това, което е бюджетирано, и това, което реално ще се получи с икономическия растеж. Това каза на пресконференция финансовият министър Симеон Дянков. В бюджета за 2009 г. правителството на Сергей Станишев е заложило 4.7% ръст, а последните анализи на Агенцията за макроикономически анализ към Министерството на финансите показват, че ще има спада с около 6.3 %.

"Това налага освен да се съкращават бюджетни разходи, да се търсят и нови приходи", каза Дянков. На следващото заседание на Министерски съвет ще се обсъжда как да се запълни дупката от 2.5 млрд. лева, за да може годината да се завърши с балансиран бюджет.

Стандарт": Върнаха си заплатите, свиват чиновниците

Вместо намаляване на заплатите, както бе прието по време на кабинета Станишев, министрите на Бойко Борисов решиха да съкратят броя на зам. министрите. В новото правителство те ще бъдат най-много трима.

Стандарт": Не дават антимафия на Пеевски

Скандалният Делян Пеевски от ДПС бе предложен точно на антикорупционната комисия, но членството му там бе отхвърлено. Номинацията на бившия зам.-министър на извънредните ситуации бе отхвърлена със 156 гласа от ГЕРБ, Синята коалиция, РЗС и "Атака". Пеевски бе уволнен в миналия кабинет заради разследване за корупция и след това възстановен след прекратяване на делото, припомня „Стандарт".

Новинар": Иван Костов ще контролира ДАНС в парламента

Иван Костов ще председателства за две сесии парламентарната комисия за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС), стана ясно в сряда по време на гласуванията на състава на комисиите от новия парламент. До това се стигна след като Екатерина Михайлова от Синята коалиция предложи председателстването на комисията, което се разпределя на ротационен принцип между парламентарните групи извън ГЕРБ, да започне от най-малката по численост партия.Номинираният от РЗС Яне Янев обаче си направи отвод, защото един депутат няма право да е шеф на две комисии по едно и също време, а по-рано Янев пое председателството на комисията за борба с корупцията.

Дума": 50% от осмокласниците полуграмотни

Доклад показа шокиращо ниво на грамотност сред учениците у нас в момента. Оказва се, че половината от тях са неграмотни. В ЕС по-зле е само Румъния.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини