61-годишен мъж отговорен за пожара край Стара Загора

Установен е 61-годишен старозагорец, причинил запалването на пожара на северозапад от Стара Загора поради небрежност, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Стара Загора.

От полицията не уточниха самоличността на мъжа. Днес продължава гасенето на отделни огнища в периметъра на пожара в Стара Загора. По предварителни данни от Държавно горско стопанство, пожарът е обхванал около 2000 дка лесонепригодни площи - сухи треви и храсти и около 10-20 дка млада борова гора.

Унищожени са две вили и 18 полумасивни временни постройки. Спасени са 2 иглолистни масива с площ от 650 и 850 дка и около 1500 дка широколистна гора.

Пожарът е започнал в сухи треви и храсти, но поради високите температури и ветровитото време се разви бързо на голям фронт в посока североизток и северозапад, засегна е намиращи се в района полумасивни постройки и е навлезе в боров масив северозападно от града. Във връзка с усложнената обстановка в Звено „Пожарна безопасност и спасяване” бе сформиран оперативен щаб, който осъществяваше ръководството и координирането на участниците в пожарогасенето. етъра на пожара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини