При катастрофа тази нощ е загинала журналистката Живка Гичева

При катастрофа в местността Боaза в района на Търговище тази нощ е загинала журналистката Живка Гичева, съобщи Агенция „Фокус”. При инцидента е пострадала и дъщеря й, която е настанена в болница с два счупени крака. Шофьорът на леката кола, в която са пътували Гичева и дъщеря й, също е пострадал.

Живка Гичева е популярна в близкото минало българска телевизионна водеща, продуцент на предаването "Защо не" по БНТ и бивша водеща на предаването "Вариант 3".

Агенция Фокус припомня:
Живка Владимирова Гичева е родена на 25 юли 1957 г. Тя е популярна в близкото минало, като българска телевизионна водеща. Продуцирала е предаването "Защо не" по БНТ и дълго време е водеща на предаването "Вариант 3".

Има над 10 години професионален стаж като тв журналист, сценарист и продуцент. Нейното токшоу "Вариант 3" е едно от най-гледаните и популярни предавания на БНТ и печели наградата за най-добро предаване в 3 поредни години, а Гичева е обявявана за най-добър тв журналист. Тя е водещ на предаването, сценарист и продуцент. Продуцент на още няколко публицистични предавания по БНТ.

От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически ПР, води собствена бизнес рубрика във в. "Банкер", работи като изпълнителен директор на ТВ "Здраве" и е един от създателите на тв проекта "Макс ченъл".

Живка Гичева е главен изпълнителен продуцент в TV2 от създаването на телевизията.
Автор е на повече от 20 документални филма за българите в чужбина и на повече от 30 документални филма от поредицата "България днес".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини