Масов бой с полицаи в дискотека след сигнал за бомба

Около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане и са отведени в РУМВР

Минути след 2 часа тази нощ  е получен анонимен сигнал за  поставено взривно устройство в дискотека в града. Към адреса веднага са насочени автопатрули на Второ РУ – Плевен.

С пристигането им в зеведението, полицаите разпоредили незабавно да бъде спряна музиката и посетителите да напуснат. Повечето от клиентите на заведението  изпълнили полицейското разпореждане и се отправили към изхода, но вътре останала група от около трийсетина. На повторното напомняне да напуснат, те не само отново не се подчинили, но започнали да дърпят и бутат униформените служители, да ги обиждат и заплашват.

Междувременно в заведението пристигнали допълнителни служители от Първо и Второ РУ и от областната дирекция и дискотеката е опразнена, като са използвани вкл. и помощни средства.  Всички неподчинили се на полицейското разпореждане са отведени във Второ РУМВР и са задържани за 24 часа за изясняване на случая. Установено е повечето са от с. Буковлък и от областния град. Образувано  е бързо полицейско производствмо по чл. 325 ал.2 от НК.

По-късно е изяснено, че анонимният сигнал е бил фалшив и в дискотеката не е открито взривно устройство, завършва съобщението на МВР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини