Порше Кайен става баничарка. Преглед на националния печат

„24 часа": Гърмян българин се скри в US посолството

27 -годишен мъж с американско и българско гражданство потърси помощ в посолството на САЩ, след като бе заплашен и прострелян на магистрала "Тракия". Пострадалият, който се занимавал с внос на стоки у нас, бил наскоро измамен с голяма сума пари и подал жалба в прокуратурата в Пловдив.

 „Труд": Регистрират "Порше Кайен" като баничарка

Ново автомобилно чудо се роди в България - лекотоварни автомобили "Порше", БМВ и "Ауди". Луксозните марки дори си нямат представа, че правят микробуси и "баничарки", но в България се намират и такива. Стотици луксозни джипове са регистрирани по този начин, за да се възстанови платеният ДДС. Измамата първо е засечена в Благоевград, след това - и в цялата страна.

 „24 часа": Цигарен концерн дарил на ГЕРБ

105 010 лв. е събрала от дарения специално за парламентарните избори в началото на юли партията победител ГЕРБ. Това стана ясно, след като Сметната палата публикува отчетите на партиите за финансирането на предизборната кампания. Дарителите на ГЕРБ са едва 59, като стандартните суми са били между 1000 и 5000 лв. Най-много лични пари за кампанията на ГЕРБ е дал Валентин Захариев. Той е човекът, който приватизира "Кремиковци" за 1 долар, а след това го препродаде на Прамод Митал. Захариев е собственик на още няколко компании, сред които и ОЦК "Кърджали". Името на Захариев нашумя и след като бе обявен от бившата шефка на НАП Мария Мургина за данъкоплатец №1, а след това се оказа, че не е платил данъци.

„Сега": Дарителите на РЗС са най-щедри, на БСП - най-многобройни

Най-многобройни са дарителите на БСП, а най-щедри - на "Ред, законност и справедливост". Социалистите са били и най-разточителни в кампанията за парламентарния вот, като са похарчили почти максимално разрешената сума - 1.999 млн. лв. Малко по-скромна е била "Синята коалиция", която е изразходвала 1.998 млн. лв. ГЕРБ са единствените, които са финансирали кампанията си със заем от 259 хил. лв.

Това показват отчетите на партиите и коалициите за парламентарния вот пред Сметната палата.

„Стандарт": Дилян живее в четирима

Дилян не си е отишъл, той ще живее в други хора, които се нуждаят от него. С тези думи съкрушената от мъка майка на изпадналото в мозъчна смърт дете дари сърцето, черния дроб и бъбреците му. Минути след полунощ вчера започна първата трансплантация в болница "Света Екатерина".

 „Дума": ГЕРБ реже парите за знанието

Въпреки че представителите на ГЕРБ в управлението многократно декларираха, че образованието и науката са техен приоритет и парите за тях ще останат неорязани, това обещание бе нарушено. Бюджетът на Министерството на образованието, младежта и науката се орязва с 20 млн. лв., а висшите училища и БАН ще се разделят общо с 12,2 млн. лв., става ясно от постановление на МС от 11 август т.г. за ограничаване на бюджетните разходи, което бе публикувано вчера в "Държавен вестник".

 „Капитал": Екологична класа

"Не е въпросът какво караш, а как го караш", каза преди 15 месеца водещият на предаването Top Gear Джереми Кларксън след състезание на пистата между BMW M3 и Toyota Prius, в което M3 се движеше със скоростта на Prius. След този тест суперспортният и мощен автомобил с 414 конски сили и максимална скорост 250 км/ч се оказа по-икономичен от модерния хибрид (за любителите на фактите - 12.1 литра/100 км срещу 13.7 литра/100км).

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини