Бойко: Ревизия и на кметовете. Преглед на националния печат

"24 часа": Бойко: Ревизия и на кметовете

 Ревизия, която да покаже колко пари са получили общините от държавата, ще инициира премиерът Бойко Борисов. Това стана ясно вчера при посещението му във Варна за празника на морската столица.

"Първо ще направим ревизията и тогава ще решим за 10-те процента от държавната субсидия, която се държи в резерв. Говорих с кмета на Бургас и областния, те не са получили нищо от държавата. Нито Ямбол, Сливен или Стара Загора. За София знаем, че субсидията беше 5 млн. лв., a за Кърджали - 80 млн. лв. Ще изравним сметките, защото не е справедливо", отсече премиерът.

 "24 часа": Зам.-министър търси работа за самотна майка

"24 часа" е на път да помогне на старшина Камелия Веселинова да дослужи до пенсия.

В петък вестникът публикува отчаяното писмо на самотната майка, уволнена година и половина преди да навърши пенсионна възраст. Тя има 23 години и 6 месеца кадрова военна служба като радиотелеграфист. Според новия закон за отбраната за пенсия са нужни 25 години военна служба.

В петък следобед на дежурния телефон в редакцията се обади зам. военният министър Аню Ангелов. Той поиска телефона на Камелия Веселинова и обеща да направи всичко възможно тя да дослужи липсващите 18 месеца. Ще проучим внимателно случая и ще видим с какви възможности разполагаме, каза зам.-министър Ангелов.

По-късно се свързахме и със самата Камелия. Тя с невярващ глас съобщи, че зам.-министър Ангелов й се обадил лично по телефона и я поканил в понеделник в 12 часа в кабинета си.

 "Труд": 5 турски деца и жена в „Пирогов" с натравяне от сарми

 Пет деца и една жена на 36 г. са приети в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов" с хранително отравяне, съобщиха от пресцентъра на МВР. Едно от пострадалите деца, които са турски граждани, е в тежко състояние.

Двете момичета - Д.Т. на 3 г. и Е.Т. на 12 г., и трите момчета - К.Т. на 12, Я.Т. на 13 и Р.Т. на 15 г., са настанени в противошокова зала на детската секция в „Пирогов", а жената - Ф.Т., е в противошоковата зала на Спешното приемно отделение.

В разговор с родителите e изяснено, че те са купили храна за из път извън страната ни - сарми от Турция, пъпеш и жълъди.

"Труд": Катастрофа след премиера


Едно от първите официални пътувания на премиера Бойко Борисов из страната - вчерашното до Варна, беше белязано с пътен инцидент. Около 10 ч сутринта на пътя Бургас-Варна при село Приселци стана верижна катастрофа между три автомобила и мотоциклет.

Както при всяка катастрофа, колкото участници, толкова версии за станалото. Според едни причина за сблъсъка бил кортежът на премиера. Други пък твърдяха, че всичко е станало заради два джипа. От НСО бяха категорични, че техни коли не са участвали в катастрофа. За щастие при инцидента жертви няма. Мотористът е приет в болница във Варна със счупен шиен прешлен.

"Това, че кортежът е причина за катастрофата, са измишльотини. Станало е един час след като сме минали. Освен това не е в нашата посока. Съжалявам за случилото се."

Това заяви пред "Труд" премиерът Бойко Борисов. Той научил за случая от медиите часове по-късно. Снощи от правителствената пресслужба потвърдиха, че коли от кортежа не са участвали, нито са били причина за инцидента.

 "24 часа": Родителите на Дилян сами предложили органите му


"Четири внучета имам като слънчица! Някой ми завидя ли, че ни се случи това нещастие? Не знам."

Така нареждаше бабата на 6-годишния Дилян, Кина Вълева, докато в апартамента й в Търново семейството се подготвяше за погребението на детето. Момченцето, което преди дни полетя от укрепителна кула на хълма Царевец, бе погребано вчера.

Дилян даде шанс за живот на 4-ма болни. Родителите му Галя и Васил Вълеви взеха тежкото решение да дарят органите на сина си.

"Сами го направиха и го съобщиха на лекарите. Никой не ги е убеждавал. Когато научиха, че е в мозъчна смърт, го обсъдиха с нас и всички от семейството ги подкрепихме.

 "Стандарт": Чудо на Богородица

 Истинско чудо стана на Голяма Богородица. Проливен дъжд се изсипа над Троянския манастир навръх празника на Божията майка. Стихията бе на път да провали литийното шествие. Всяка година на този ден чудотворната икона на Св. Богородица Троеручица се вади от храма и се носи до параклис на около километър от светата обител.
Хиляди миряни чакаха в поройния дъжд да зърнат иконата. Като знамение минути преди литийното шествие стихията спря. Това е чудо, възкликнаха вярващите и отправиха благодарствени молитви към Пресветата Дева. След празника по пътя от Троян се изви колона, дълга шест километра. Колите пъплиха с 20 км/час.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини