Министър пое лична отговорност за 3 магистрали

Български министър заяви, че поема лична отговорност за изграждането на три магистрали до края на мандата на правителството на ГЕРБ през 2013 година.

Министърът на регионалното развите Росен Плевнелиев заяви в интервю за държавното радио БНР, че политиците обикновено обещават преди изборите, след което забравят за това, което са казали.

Плевнелиев каза, че не е забравил своите обещания и поема лична политическа отговорност за изграждането на три основни магистрали до 2013 година.

Той обеща пълна прозрачност при тръжните процедури за изграждането на магистралите и подчерта, че ЕС е готов да помогне на България, ако тя спазва правилата на блока.

България е единствената страна-членка на ЕС, в която няма напълно построена магистрала. Изграждането на двете магистрали "Тракия" и "Хемус" започна в началото на 80-те години и все още не е приключило.

Европейската комисия /ЕК/ спря средствата за изграждане на инфраструктурни проекти в България поради излезлите наяве факти за корупция и конфликт на интереси в управлението на фондовете на ЕС.

В два поредни доклада на ЕК беше отбелязано, че предишното правителство на страната, ръководено от БСП няма политическата воля да се пребори с корупцията по високите етажи на властта.

Партия ГЕРБ спечели изборите на 5 юли и състави ново правителство на малцинството с обещания за борба с корупцията и връщане на доверието на Брюксел, което да доведе до възстановяване на финансирането на ЕС за редица проекти в България.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини