Свиха харчовете с половин милиард. Преглед на националния печат

Новинар": Външно проучва убийството на българин в Санто Доминго

Български гражданин е бил убит в Доминиканската република. Мъжът е с инициали К.А. е намерил смъртта си в събота, докато теглел пари в търговски център. Инцидентът е станал в Санто Доминго, пише испанският вестник "Ел Насионал". Българинът бил нападнат от двама неизвестни мъже, предполага се - с цел грабеж.

Труд": Орязаха разходите с 450 531 433 лв.

С 5,15% бяха орязани разходите на министерствата и агенциите. С ПМС, прието на 11 август, парите на ведомствата се намаляват с общо 366 560 233 лева (виж таблиците). Така финансовият министър Симеон Дянков доказа, че пипа здраво.

Документът бе публикуван в петък в "Държавен вестник". В закона за бюджет 2009 разходите на централната администрация бяха определени на 7 109 536 000 лв., т.е. намалението е 5,15 на сто.

Стандарт": Цачева проверява харчовете на Сергей

Сметната палата започва ревизия в Министерския съвет. Одиторите ще проверят финансовото управление и имущество на кабинета. Това съобщи парламентарният шеф Цецка Цачева пред БНР вчера. По думите й ревизията на правителственото имущество е допълнение към годишната програма на държавния одитор. Парламентът има правомощия да възложи до пет допълнителни проверки извън програмата.

 „Стандарт":  Пускат мобилни групи срещу фирми фантоми

 Мобилни групи за борба с ДДС измамите създава Националната агенция за приходи. Те ще правят превантивен контрол върху дружествата, които се регистрират по ДДС. Първоначално мобилни групи ще има в София.

След като се види резултатът от работата им, ще се прецени в кои други градове на страната да бъдат създадени. Целта е да се подобри контролът над фирмите, които подават заявление за регистрация по ДДС, както и на вече регистрираните компании. Така още при опит за регистрация по ДДС ще бъдат разкривани фирмите фантоми, които се създават само за да източват хазната.

 „24 Часа": Листовки за безопасност на 7 езика пускат на Царевец

Всички туристи, влизащи в крепостта Царевец във Велико Търново, вече ще получават листовки с инструкции за безопасност на седем езика, съобщи БНР.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини