Здравният министър поиска становища по предложените ковид мерки от работодатели и браншови организации

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изпрати писмо до работодателските организации, браншовите организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организациите в сферата на културата, спорта и други.

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция.

Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната система.

Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Da
    das
    1 0
    16:16, 31 авг 2021
    Преди 10 години. Бил заявява , че ще намалява населението на земята с 1,5-2 милиарда души чрез специално разработени ваксини. За тези години са подсигурени подкупи за политици. За санитарни инспектори. За всички по веригата надолу. Как ще приемеш ,че точно човека който иска да намалява световното население чрез ваксини ще те спаси с ваксина. Пълен абсурд. Но дори и да повярва в лъжата. Необяснимо е как тропаш с краче и искаш и другите да вярват в нея
Последни новини