Кърджалийци са уморени от избори,искат вот 2 в 1

Кърджалийци са уморени от избори и желаят вот в две в едно.Според участвалите в анкета на сайта Кърджали бг вести граждани президентските избори трябва да се проведат съвместно с парламентарните.За това са 80% от включилите се в анкетата.Едва 20 на сто са на противоположното мнение.

  ПП ГЕРБ е твърдо за избори 2 в 1 ,заяви за Кърджали бг вести  областният координатор на партията Цвета Караянчева.Тя посочи,че епидемичната обстановка в страната и региона се усложнява и това налага рационален подход.От значение и да се сложи край на съществуването на това Народно събрание,което удари дъното на парламентаризма в България,подчерта Караянчева.

  Не може да се каже кой е по-добрия вариант.Всеки има своите плюсове.Прагматичния е 2 в 1. Това каза за Кърджали бг вести областният лидер на БСП Милко Багдасаров.Като директор на училище виждам какви усилия ще трябва да се полагат,ако през седмица правим избори. Непрекъснато трябва да се освобождават и пренареждат учебни стаи.

Все още обаче и сред колеги от други партии няма категорична позиция,подчерта Багдасаров.

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад изрази мнение в подкрепа на разделното провеждане на парламентарни и президентски избори.Мотивите му бяха,че парламентарните са пропорционални ,а президентските мажоритарни.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Вальо
    1 0
    08:34, 5 сеп 2021
    Дъното , Цвета, беше когато ти беше председател. Вярно заместничката ти в това НС също е много добра в простотията си
Последни новини