Облачно и студено в първия ден на астрономическата есен

Точно в 23:44 часа на 22 септември с есенното равноденствие започна астрономическата есен, 23 септември е първият есенен ден.

Днес облачността ще е променлива, над западната половина от страната намаляваща по-често до слънчево. До вечерта облачността ще намалее и над източните райони. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16°
и 21°.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България ще е предимно слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Студено е в ранното утро на 23 септември в Смолян, термометрите показват 1 градус над нулата. Преди обяд все още ще има значителна облачност и на отделни места ще превали. В следобедните часове времето ще се изясни, може да се покаже и слънце. Максималната температура ще достигне 12 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини