ДПС регистрира Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент

Централното оперативно бюро на ДПС след повече от два часа заседание в неделя реши председателят Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова да са кандидатите за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември.

Новината съобщи Юнал Лютви, чак след като номинацията бе регистрирана в ЦИК малко след 16 ч.

Исторически ден за ДПС и за цяла България, определи той. По думите му номинацията е закъсняла, трябвало е това да се случи по-рано.

"ДПС се оказа изключително важна партия в политическото изграждане на демократична България от 90-те г. до днес, тя е най-стабилната, най-сериозната, има сериозно високи оценки от Европа и света и най-важното, че се ползваме с авторитет сред традиционния електорат, но вече и много български граждани вярват в ДПС", каза след регистрацията Лютви.

Партията на Ахмед Доган вече минала етапа на балансьори: Вече играем сериозно да участваме във властта и без ДПС е трудно е да се направи сериозно, трайно, стабилно правителство, добави той.

Отдавна обществото очаква промяна, а ДПС издига изключителен кандидата за президент, популярен, последователен, предвидим, в който може да се има доверие, категоричен е Юнал Лютви.

За първи път Движението за права и свободи в новата история на България се явява със собствен партиен кандидат за държавен глава. На изборите през 2016 година Движението подкрепи издигнатите от Инициативен комитет Пламен Орешарски и Данаил Папазов на първия тур.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ре
    РЕАЛИСТ
    4 0
    07:55, 11 окт 2021
    По отвратилена псевдо партия.оод- не е имало в историята на българия и света.какъв ход на този дерибей оот сарая.елементарни сметки които ги предават като нещо велико. Този етнос е като ковид в страната.само разделителни линии чернае това корумпирано ръководство само и само да живурка върхушката и лидерите по места.останалото население е едно стадо.не се обиждайте обикновени хорица но сте такива. Ахмед и хасан селянина какво го грее велможата,дерибея от сарая и т.н. Той живее бедно като нас останалите хора от другите етноси но ви манипулират
  • 2
    Тю
    ТЮРК ПОМАКОВ
    3 0
    07:58, 11 окт 2021
    Голям ход.историческо решение.чак ми спря въздуха. Карадай от помаклъка го издигат за кандидат президент.каква пародия.абе анакоолу турците ***** ли ще издигнат като не могат да ви гледат а също ви манипулират ама с циментовите глави в името на келепира нямате капка съвест да им тръснете наглоста
  • 3
    Да
    Да
    1 0
    11:20, 11 окт 2021
    Ето по този начин се дели общество. Със псевдо историческия ден на приматите от ДПС. Браво, не беше достатъчно разделението на Боко и компания.
  • 4
    45
    456
    1 0
    16:02, 11 окт 2021
    Де се е чуло и видяло турчин-президент на БЪЛГАРИЯ. Представете си докъде я докарахме.
Последни новини