Яна Балникова, ПП: Няма пазарлъци, споразумението се бави заради вътрешнопартийни процедури

Коалиционното споразумение се бави заради вътрешнопартийните процедури на всеки от партньорите, заяви в "Денят започва" заместник-председателят на "Продължаваме промяната" Яна Балникова. Тя беше категорична, че не става въпрос за пазарлъци.

"Разговори се водят постоянно, защото искаме да имаме добре изработено споразумение." - подчерта Балникова.

Всички кандидатури за премиер са все още на масата на преговорите, каза още Яна Балникова. Биографията на всеки кандидат-министър ще се преглежда внимателно. Дали ще бъде одобрен за поста зависи от това дали профилът му отговаря на заложените в споразумението политики.

"Най-правилният човек трябва да заеме конкретната позиция в правителството и това зависи от задачите, заложени в коалиционното споразумение." - допълни Балникова.

Тя изтъкна, че отговорността в новото правителство ще е на всички партии, подписали коалиционното споразумение - именно заради това се водят толкова детайлни преговори.

В "Денят започва" Балникова защити идеята всяка партия да управлява самостоятелно определено министерство. Според нея така най-добре ще може да се изпълнят задачите на всяко едно ведомство, а контролът ще се упражнява от парламентарните комисии.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини