Спешен координационен съвет в парламента заради коалиционното споразумение

За първи път всички четири партии, които предстои да подпишат коалиционното споразумение за кабинет, се събират заедно за преговори.

Заседанието на координационния съвет се провежда в този момент в Огледалната зала в Народното събрание.

Целта на срещата е да се изгладят в детайли всички подробности по изготвеното коалиционно споразумение.

Тази сутрин стана ясно, че една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, съобщи пред бТВ Ива Митева от "Има такъв народ". "Има такъв народ" изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии", обясни Митева.

Тя потвърди, че "Има такъв народ" ще има вицепремиер в коалицията. "Доколкото разбрах ще е регионалният министър", каза още тя.

Социалистите са поискали промяна в текстовете за законодателната програма. Въпреки това Кирил Петков заяви увереност, че текстът днес ще бъде довършен.

"Ако това се случи в началото на следващата седмица вече ще може да имаме работещо правителство", коментира Петков, цитиран от БТВ. Вчера бе изразено намерение още при връчването на мандата да е готов съставът на кабинета.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини