"Възраждане": Уволнение, обвинение и затвор за Иван Гешев

"Възраждане" смята, че главният прокурор Иван Гешев е еманация на политическата намеса в работата на прокуратурата. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в парламента. Той добави, че е внесен законопроект още във вторник от неговата ПГ за изменение на Закона за съдебната власт.

Смятаме, че е време да се заговори за сериозна промяна, защото със сегашния модел няма как да минем напред в борбата с престъпността. Ако сега се махне Иван Гешев и се сложи друг Гешев, с какво ще се промени ситуацията. Проблемът е във функционирането на самата главна прокуратура, заложен още преди повече от 30 г.. трябва да се търси общо решение. В НС има консенсус около това, че Иван Гешев трябва да бъде свален от поста си и прокуратурата да бъде реформирана, отколкото по темата кой ще ни управлява. Което показва, че ако такава фигура събере общ фронт, очевидно е, че говорим за системен проблем, не личностен, а системен проблем, коментира той.

Като безкрайно цинично определи Костадинов мнението на Гешев, че срещу него се провежда политическа вендета. Аз съм пряко потърпевш от действията на главния прокурор, отказах се от имунитета си, за да изчистя името си, добави още той.

Крайно време е да се възстанови нормалността в съдебната система, защото не всички прокурори са престъпници, категоричен е лидерът на Възраждане. За разделяне на Антикорупционната комисия каза, че е възможен модел на работа, в Западна Европа го има в няколко държави. Но за нас е важна прокуратурата, защото по начина, по който работи - показва тежки зависимости от политически сили, категоричен е лидерът на Възраждане.

Оставка? Говорим за уволнение, обвинение и затвор, заключи Костадинов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Га
    Гандалф Сивия
    0 -2
    22:55, 9 дек 2021
    Нещастник си ти Костяяя, ходи да пасеш камили по-добре! На късмет влезе в парламента, постарай се да си изкараш добре там, че може да ти е за последно.
Последни новини