Доброволци на БЧК с коледни инициативи в Ардино и Джебел

Изображение 1 от 2

    Зад всеки Дядо Коледа стои тайфа неуморни джуджета и голямо “браво” всъщност се полага и за тях. В продължение на 15 дни доброволците от клуб на БМЧК „От сърце“ към СУ „Васил Левски“ – Ардино организираха кампания за набиране на детски играчки и творчески материали под надслов „Мили дядо Коледа…“. ❤️⛑Благодарение на общи усилия и на всички малки и големи граждани, които се включиха и дариха, младите червенокръстци успяха да сортират, опаковат и раздадат над 100 коледни подаръка. Изненадите достигнаха до 80 дечица от пет детски градини и 20 деца в две училища от община Ардино.

    Още една успешно завършена кампания!! Защото вярваме в Доброто и Дядо Коледа, разбира се...Весели празници 🎄🎅

    В навечерието на предстоящите светли празници, доброволците на БМЧК от клуб„Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“, гр. Джебел организираха Коледен благотворителен базар под мотото „Ако не знаеш как да постъпиш, постъпи човешки!“. Събраните средства ще бъдат в подкрепа на деца – останали сираци, по време на пандемията.

    На 20.12.2021 г. (понеделник) младите червенокръстци продаваха ръчно изработени коледни сувенири, картички и лакомства в центъра на града, а днес, доброволците продължиха много активно своя базар във фоайето на училището. Зарадваха всички присъстващи с разнообразни лакомства и ястия, които много старателно бяха приготвили и опаковали. Гостите се съревноваваха в наддаването за автентични сурвачки, които бяха изработени с голямо стараниеи много фантазия от всички класове. Сурвачките бяха декорирани с вълнена прежда, пуканки, сушени плодове и други природни материали. 

    Под ръководството на инж. Фатме Мустафа – наставник и Ляра Мехмед – Координатор на клуба, доброволците успяха да съберат парична сума в размер на 1364, 04 лева.

    Това съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини