20 лаптопа получиха за Коледа децата от Община Крумовград, дарението е от „Информационно обслужване”

Изображение 1 от 3

     Общо 20 преносими компютри получиха за Коледа децата от община Крумовград. Лаптопите са разпределени между ОДК и детските градини. Това съобщи за Кърджали бг вести зам.-кметът на общината Неджие Акиф. Тя посочи, че техниката е получена преди два дни и вече е разпределена, за да достигне до децата преди Коледа.”  Четири лаптопа са предоставени на ОДК; 3 на детска градина „Митко Палаузов”; 5 броя на „Юри Гагарин”и филиалите й;По 2 броя в с. Токачка  и Каменка;по 1 брой в селата Странджево,Пелин,Поточница и Егрек. Неджие Акиф посочи,че децата в групите вече получават първоначални умения с дарената техника

    Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД дари 347 преносими и настолни компютри на 69 училища от цялата страна за нуждите на деца в неравностойно положение. Компютърните конфигурации са с лицензиран и адаптиран за училищна дейност софтуер, предоставен от Министерството на образованието и науката. Те разполагат с операционна система Windows и Office пакет и ще бъдат доставени преди Коледа на нуждаещите се.

    Компютрите ще бъдат предоставени на деца със финансови затруднения, което ще им помогне да участват в учебния процес, в условията на въведеното извънредно положение в България. С помощта на дарената техника учениците ще имат възможност да се включат в дистанционното обучение и да не изостават с учебния материал. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения, и основни познания за работа с Интернет.

    „Като социално-отговорна компания „Информационно обслужване“ АД периодично дарява компютърна техника на деца в неравностойно положение, с което опитваме да подпомогнем образованието в България и да дадем равен шанс на всички деца“, каза изпълнителният директор Ивайло Филипов. Той е категоричен, че компанията ще продължи с дарителските акции за деца от уязвимите групи. „Така ще подкрепим усилията на цялото българско общество за преодоляването на последствията от COVID пандемията“, каза Ивайло Филипов.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини