Коледно добротворство

          По традиция за Коледа всяка година учениците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, участват в различни благотворителни инициативи. И този декември коледния дух завладя гимназистите и те на драго сърце откликнаха на призива на Областната администрация и на Община Кърджали да подарят надежда и частица любов  на нуждаещите се. С  ентусиазъм и въображение те подготвиха разнообразен асортимент от традиционни сладкиши, баници, пити, ръчно изработени картички и новогодишна украса за всеки дом, с които се представиха на Коледните базари.

          На 21 декември във фоайето на училището се проведе благотворителен базар, съпроводен от викторина с много награди. Най-активни в отговорите бяха учениците от осми и девети клас. Те отговаряха на множество въпроси, свързани с новогодишните празници у нас и по света.

          На 22 декември изделията, изработени от  златаровци, от техните родители и от преподавателите от ПГТ, бяха изложени на организирания в центъра на града базар. Щандът ни с уникални продукти се радваше на засилен интерес и в ранния следобед всичко бе изкупено от гражданите и гостите на Кърджали. Събраната сума ще бъде предоставена на болни деца от областта, както и на деца в неравностойно положение от гимназията.

          Ръководството на ПГ по туризъм „ Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали – сърдечно благодари на всички участници в благотворителната инициатива за тяхната отзивчивост и съпричастност към обявената кауза и желае на възпитаниците на училището, на техните родители, на целия екип на гимназията и на всички граждани в област Кърджали  една благословена Коледа и успешна Нова година!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини