Президентът: Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било

"Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника.

Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти.

Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било."

Това е позицията на президента Румен Радев за исканото от Русия изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния. Тя беше изпратена от прессекретариата му. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    :-
    :-(
    8 -3
    21:10, 21 яну 2022
    Ех господин президент иска ми се да е наистина така. България да е суверенна държава наистина не само на хартия. Да имаме реална икономика, здравеопазване и образование. Да не теглим заеми след заеми, да има работа с достно заплащане с което младите хора могат да създадат семейство и свои собствени дом, да имаме добри лекари, добре платени работещи в хубави модерни болници. Въобще всичко хубаво за всички хора в България, но виждам че това няма да се случи и просто ми се къса сърцето. :-(
    • Кр
      Крум
      8 -5
      21:47, 21 яну 2022
      Страната не само, че не е суверенна, ами е к-е-н-е-ф и сметище на Е С и
      С А Щ. Като не приемаш искания, а си изпрати НАТО-вските ***** в САЩ
  • 2
    Бъ
    Българин
    8 -2
    10:24, 22 яну 2022
    Аз съм служил в армията на България. После дойдоха страхливите дупедавчета и отмениха военната служба и за да си прикрият страхливите и кирливи гъзове решиха, че като няма кой НАТО ще ги пази. Аз служих за да пазя Бълария, те за да не служат продадоха България на НАТО. Това е голата истина.
  • 3
    Ин
    инж. Петров
    7 -2
    10:53, 22 яну 2022
    Смазващо е или невежеството, или готовността да се прегръщат краката на силния от нашите т.н. политици. Колкото и да крият своето невежетво то не може да се скрие. Такова е и невежеството на Христо Иванов, на цялата герберска паплач, на ДПС управниците. Не става въпрос за влияние на Русия ТЪПАЦИ, защото от това „влияние“ преди разпадането на СССР у нас се построиха ядрени централи, оръжейни заводи, инфраструктура, завидно здравно осигуряване и образование, и индустрия. След влизането ни в ЕС и НАТО, за което никой не ни е питал като добитък, резултатите са КАТАСТРОФАЛНИ. Е това нашият банкянски тъпак и тайфата около него, това Ристето и останалите не го ли знаят, не го ли виждат. Какво построи нашият стратегически партньор Щатите, колко американски туристи оставят парите си по нашето черноморие, отговорът е един ГОЛЯМ СРЕДЕН ПРЪСТ ДЕБИЛИ.
  • 4
    Ив
    Иванов
    2 -5
    19:16, 22 яну 2022
    Тъжна истина е, че България продължава да бъде ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ на СЪВЕТСКАТА империя. Поговорката “Курица не птица, Болгария не заграница” не е случайна. Вече 76 години у нас е на власт пряко и под прикритие формация, която следва заръките на държавата, която нарича себе си Русия.

    Колкото до руските шпиони у нас – такива няма. Всички видове тайни служби на Русия, шетащи у нас не провеждат тайни операции. Те провеждат ТРЕНИРОВЪЧНИ тайни операции на терен, който наподобява някоя Западна демокрация. А шпионската дейност се изпълнява от вербуваните за целта българчета, които заемат различни властови позиции на всяко ниво в държавната йерархична структура.

    Губернатор на ЗАДУНАЙСАТА ГУБЕРНИЯ е другарката от КГБ Митрофановна. Официално стои в сянка, но де факто до преди 2-3 месеца управлението на страната ни пряко минаваше през нея. Как ще се развият събитията престои да видим. Дано новото правителство постави началото на края на СССР у нас.
    • Ка
      Кажи за тайните операции
      3 -1
      08:33, 23 яну 2022
      В Ирак.
      В Либия.
      В Сирия.
      Все където ума петрол.
      Останаха трупове на купове и кръв по улиците. А петрола знаем накъде отива. С това което си написал по- горе ставаш съучастник в убийствата на тия хора.

Случаен виц

Последни новини