Повдигнаха обвинение за смъртта на 17-годишната, прегазена от дрогиран

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград е привлякъл към наказателна отговорност 28-годишен мъж за смъртта на момиче на пътя между селата Дъбница и Хвостяне, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал събота, 29 януари, малко след 20 часа. От прокуратурата посочват, че обвиняемият Р.А. е нарушил правилата за движение при управление на лек автомобил "Форд", като не е контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не е намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност.

Вследствие на действията му е причинена смъртта на пешеходеца - 17-годишната В.О., а непосредствено след деянието Р.А. е избягал от местопроизшествието.

Водачът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества - тетрахидроканабинол, установено с техническо средство, посочват от Окръжна прокуратура - Благоевград. От там допълват, че престъплението е извършено при условия на повторност, след като Р.А. е осъждан през 2019 г. за същото деяние.

Според държавното обвинение е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да осъществи друго престъпление. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.

Шестима души бяха задържани вчера във връзка с инцидента от събота вечер, при който загина 17-годишно момиче от квартал "Кремиковци" в Гърмен. На брифинг в неделя говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Георги Мадолев съобщи, че по първоначални данни от разследването младата жена е пътувала в автомобил с двама свои познати.

Не е известна причината, поради която е напуснала автомобила, нито в какво състояние е била. Впоследствие е блъсната от автомобил, в който са пътували четирима младежи. Сигналът за инцидента е подаден от трето, странично за двете компании, лице, посочи прокурор Мадолев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини